Verzorgingstips
Kruiden

Rosemarinus officiais

Rozemarijn

Rozemarijn is een ware klassieker in de Mediterrane keuken. Je kan er alle kanten mee op: gebruik ‘m op je barbecuevlees of bij je krielaardappelen. Dit verkwikkend kruid wordt ook gebruikt als aromatherapie in heet badwater. Het proberen waard!

Thymus Vulgaris Faustini

Tijm

Nog een must have als je graag in de keuken vertoeft: tijm! Je kan de takjes zowel vers of gedroogd gebruiken in allerlei gerechten. Wist je trouwens dat tijm een ontsmettende werking heeft? Het zal je dan ook niet verbazen dat het vaak in hoestsiropen verwerkt zit. Dampen met tijm doet ook wonderen tegen keelpijn.

Mentha Spicata Moroccan

Marokkaanse munt

Met deze variant op de gewone munt maak je enkele gerechten net dat tikkeltje specialer. Pimp desserten zoals ijs en chocoladegebak met enkele Marokkaanse muntblaadjes.

Origanum vulgare

Oregano

Hét kruid voor pizzafanaten! Deze smaakmaker der smaakmakers doet de ganse keuken lekker ruiken wanneer je vrijdagse pizza in de oven zit. En wie wil dat nu niet?!

Salvia officinalis

Salie

Salie werd oorspronkelijk gekweekt in Zuid-Europa. Je herkent salie meteen aan de viltige en ‘aaibare’ bladeren. Is het je niet bekend waarvoor je dit kruid kan gebruiken? Salie geeft vooral vleesgerechten (kalfsvlees, kip, …) een nieuwe dimensie. Ook in de jus creëert het een unieke smaak. Proberen maar!

Lavandula

Lavendel

Lavendel doet ons hart sneller slaan! Dankzij dit kruid waan je je meteen in Zuid-Frankrijk en krijg je een instant zomergevoel. Leuke DIY: meng enkele lavendelblaadjes met zonnebloemolie, laat enkele dagen staan en je hebt je eigen ontspannende etherische olie (voor uitwendig gebruik).